Despre noi

Dragii mei,

sunt Iuliana-Carmen Tamasag, iar Terapia Florala Bucovina este felul prin care am ales să împărtașesc cu voi ceea ce am primit în dar de la Dumnezeu.

M-am născut si am copilărit cutreierând pădurile și pajiștile din Obcinele Bucovinei. In anii ’90 am urmat cursurile facultății de chimie și încă de atunci am avut convingerea că remediile cu adevărat benefice pentru om sunt doar din Natura.

De peste 11 ani am aflat de terapia florală Bach si remediile acestea m-au ajutat să mă echilibrez emoțional și fizic. Și mi-am pus întrebarea cum a aflat Dr. Bach că remediile florale pot acționa pentru a echilibra o varietate de emoții negative. Am aflat de cursurile de terapie florala Bach din Bucuresti și din Anglia si m-am înscris pentru a găsi răspunsurile pe care le căutam. M-am instruit la aceste cursuri îmbinând rigurozitatea științifică a chimistului cu bucuria copilului care s-a jucat liber în natura și plantele i-au fost prietene. Surpriza a venit când mi-am dat seama că ce ceea ce aflam avea sa imi deschidă nu numai mintea, ci și inima și chiar să le pună în legătură. Și uite așa, am putut vedea legatura profundă între spirit și materie, între om și plante, între creație și Creator. A fost simplu de înțeles pentru mine ca Dr. Bach chiar comunica cu plantele. Și-a descoperit această formă de comunicare atunci când s-a retras in natură, fiind diagnosticat cu o boala gravă. În mod miraculos a primit cunoașterea remediilor naturii și astfel s-a tratat și a reușit să traiască în armonie încă 20 de ani, punând bazele minunatei terapii florale Bach.

La fel ca și in cazul Dr. Bach, am aflat ca mulți terapeuți aflați in situații limită au comunicat cu plantele, au cerut si au primit cunoașterea remediului potrivit pentru ei și cei apropiați. Mi-am dorit să continui și eu munca Dr. Bach la noi in țara, înmulțind numărul plantelor vindecătoare cunoscute și utilizate in terapia florală.

Pe calea căutarilor mele, am aflat si eu la rându-mi ca plantele sunt îngerii care ne ajută să ne eliberam din blocajele genetice, psihice si fizice. Plantele ni se dăruiesc sub diverse forme: ne dau oxigenul necesar respirației, sunt hrana și sunt remediul pentru vindecarea suferințelor noastre. Plantele și copacii sunt îngeri ai Luminii care ne dăruiesc Lumina din Lumina lui Dumnezeu.

Cum am ajuns la aceasta concluzie e cam mult de povestit. Deși din copilarie am simțit prietenia si dăruirea plantelor am văzut și auzit mai clar abia prin aprilie 2008. În acel an am născut al patrulea copil și simțeam ca nu fac față la toate solicitările din jur. Întorcându-mă de la Mănăstirea Poceaev, unde mi-am regăsit liniștea prin ocrotirea Maicii Domnului, in drum spre locul natal din Bucovina, prin pădurea Cosminului, m-am bucurat de pajiștile pline de flori albe si frumoase. Fară să mă gândesc prea mult, cu toată dragostea si curiozitatea din inima mea, am întrebat floarea cine e si cum mă poate ea ajuta. Îngerul florii mi-a răspuns: “Sunt floarea mulțumirii și pot ajuta oamenii să iși regăsească mulțumirea ca stare de a Fi”.

Am vrut să o culeg, dar ceva din interiorul meu nu m-a lăsat. Știam ca o voi găsi în pădurea de lângă casă. Odată ajunsă în pădure, m-a întâmpinat o floare cu clopoței mov care mi-a spus că mai intâi mă ajută să ies din starea criticii excesive față de cei din jur, apoi am întâlnit alte flori care m-au ajutat treptat să ies din starea agitației, neiertării, inflexibilității, furiei, tristeții, înainte de ajunge la floarea mulțumirii. Cam așa a început comunicarea mea conștientă cu plantele.

A urmat apoi o perioadă de întrebari și verificări știintifice a informațiilor pe care le primeam si s-au dovedit a fi adevarate si cu mult folos pentru noi.

Din evaluarea și conștientizarea pe care mi-au dăruit-o plantele am înțeles nivelul la care sunt si ca plantele sunt mai mult decât un suport sau un extract în echiibrarea pe care o căutam.

O confirmare a ceea ce descopeream mi-a adus acatistul de multumire “ Slavă lui Dumnezeu pentru toate” în care autorul surprinde natura “în praznicul primăverii, când se trezește la viață toată făptura si de prin mii de părți strigă cu bucurie către Tine –Tu esti Izvorul vieții, Tu ești Biruitorul morții “ , apoi constatarea legăturii de ascultare a naturii “ firea este ascultătoare, iar eu nu sunt “. Și mai apoi angajarea în consolidarea legaturii cu Dumnezeu “ văd dragostea Ta , râvnesc să-Ți mulțumesc și să strig”.

Plantele și toată natura sunt într-o legatură continuă cu Dumnezeu, într-o stare de Rai de care noi ne-am îndepărtat. Și cu toate acestea ne dorim echilibru, armonie, mulțumire, sănătate care nu se pot instala în noi fară această legatură cu Dumnezeu prin creația Sa-Natura.

Refacerea noastră celulară, genetică este un proces de conștientizare, de instruire, de cerere si de angajare în curățirea pe care suntem nevoiți să o urmăm.

Cercetând și ascultând plantele, munții și izvoarele am înțeles că putem fi într-o legătura mai profundă cu Dumnezeu dacă suntem conștienți că tot ce există în natură este creat din marea iubire a Lui Dumnezeu pentru noi, oamenii.

Vă doresc să simțiți bucuria, dăruirea, compasiunea și iubirea naturii prin aceste esențe naturale din minunata noastră Bucovină și să ne regăsim fiecare vindecarea și alinarea trupească și sufletească de care avem nevoie.

Telefon 0745067865
Email office@terrabucovina.ro